שבוע החינוך נפתח בשיעורים אותם העבירו שר החינוך נפתלי בנט בנושא יזמות, ראש העיר חיפה יונה יהב בנושא אזרחות וציונות, עוזי דיין יו"ר מפעל הפיס, בנושא יהדות, המדליסטית האולימפית ירדן ג'רבי- בנושא כלים להצלחה, הרקדנית אנה ארונוב העבירה שיעור מתמטיקה, השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל שוחחה על אתגרים והתמודדויות בדרך להצלחה, וסגן נשיא אינטל העולמית לשעבר, מולי אדן התמודד עם השאלה: האם רובוטים יחליפו אותנו?
השיעורים הועברו לתלמידי בתי הספר התיכוניים מחיפה, הלומדים במרכז שהוקם במטרה לעודד את לימודי מקצועות הטכנולוגיה והמדעים.
שר החינוך, נפתלי בנט, אשר העביר שיעור ביזמות, אמר לתלמידים:
"כאשר הייתי בגילכם הייתה לי שגיאה בהבנה – חשבתי שמה שקובע את מסלול חייך זה דברים חיצוניים לאדם – הכישרון שנולדת איתו, הזדמנויות שקיבלת. האמת היא שהפקטור המשמעותי ביותר להצלחה שלכם זה המאמץ שלכם, ההתמדה והנחישות. האמת היא שמי מכם שרוצה להיות מומחה טכנולוגי, פסנתרן, מורה, זמר- צריך להשקיע המון שעות ביום. כרוך במאמץ אין סופי וגם בכישלונות. שאלו אותי פה איך מתמודדים עם כישלון- עניתי שזה דומה לחיסון רפואי. בחיסון אנחנו מכניסים לגוף משהו רע- ממש כמו כישלון.
אנחנו מכניסים מחלה מוחלשת והגוף בכוחותיו מתגבר ומתחזק- ויכול להדוף מחלה אמיתית וחזקה. בדיוק כך עם כישלון- הוא בונה אותנו, מחזק אותנו. אין אינסטנט בחיים".
צילום:חיפהחיפה
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, אשר העביר שיעור באזרחות, אמר לתלמידים: ״בחיפה גילינו מזמן את הכוח הנשי ולמרות זאת מצאנו כי הן לא נמצאות בשורה הראשונה של מקצועות המדעים. לכן, פתחנו תוכנית ייחודית של ״מובילות לטכניון״. התוכנית מקדמת ומעודדת תלמידות לבחור במסלולי הצטיינות של חמש יחידות בגרות במדעים. התוכנית נוחלת הצלחה ומ-57 בנות בלבד איתן התחלנו בתכנית, היום נמצאות בה כבר מעל ל- 600 תלמידות. מערכת החינוך בחיפה רואה את העתיד ובהתאם לכך מפתחת תכניות חדשניות ויזמיות, יחד עם התעשיות עתירות הידע והמוסדות האקדמיים בעיר. בתי הספר שלנו פיתחו מסלולים ייחודיים המציעים מגוון רחב של תוכניות, בהן וטרינריה, ספורט, תיירות ורפואה, הכל על פי צרכיו וכישוריו של כל ילד. בחיפה מתגוררים שלושה זוכי פרס נובל, ובהשראתם אנו ממשיכים לפתח את המערכת החינוכית ולטפח את הפוטנציאל של הילדים שלנו מגיל צעיר, כבר בגנים המשלבים לימודי העשרה ומדעים".
צילום:חיפהחיפה
יו"ר מפעל הפיס, אלוף (במיל) עוזי דיין, העביר לתלמידים שיעור תחת הנושא "מיהו יהודי?". דיין אמר לתלמידים: "המטרה שלנו בשבוע פיס לחינוך היא העצמת השיח על החינוך. זהו שבוע של מי שעוסק בתרבות, חינוך וספורט כל השנה- הרשויות המקומיות. הן הכתובת. הפוטנציאל של הילדים נקבע מהלידה עד גיל 6, 7. כדאי להשקיע יותר בגילאים האלו גם על חשבון האקדמיה. המורים ומעמדם הם הפתרון וצריך לשנות מעמדם באופן דרסטי. והדברים מתחילים בבית- על ההורים אחריות כבדה עוד יותר מזו שעל המורים. כי החינוך מתחיל בבית.
בעוד שבוע נשיק תחרות של שינוי אדריכלי במבני חינוך. מבני החינוך היום לא מעוצבים לפדגוגיה של היום ומחר, הכיתות מיושנות- כיוון שאסור שבעל המאה יהיה בעל הדעה- הרשויות צריכות להוביל את זה. נעשה תחרות בכל הרשויות שבונות מבני חינוך- תחרות אדריכלים שיתכננו עבור רשות הבונה את המבנים- יהיו לפחות שישה זוכים, הרשות תתחייב לבצע את התכנית".
שבוע החינוך הארצי מקבל השנה ביטוי בעשרות אירועים המתקיימים במוסדות החינוך ברחבי העיר חיפה. במסגרת זו פותחים מוסדות החינוך את שעריהם בפני הציבור הרחב, ומציגים את מסלולי הייחודיות אותם הם מובילים יחד עם דמויות מובילות מעולם הספורט, האקדמיה, התקשורת ועוד.
תפיסת הייחודיות אותה מובילה מערכת החינוך בחיפה מעודדת את מוסדות החינוך, החל מגני הילדים, בתי הספר היסודיים ועד חטיבות הביניים והתיכונים – לבחור, בשיתוף הקהילה, תחום עניין מרכזי, המאפשר לתלמידים העשרה והתפתחות.
אירועי שבוע החינוך נפתחו (א') בקרית חיים במירוץ ה"תיכוטלון" הראשון אותו הוביל תיכון קריית חיים, וימשכו בשורה ארוכה של אירועים בהם: מפגש של תלמידי ביולוגיה בעירוני ג' עם קצין רפואה ראשי, דיון בבי"ס אופקים לחינוך מיוחד על עתיד התלמידים לאחר תקופת הלימודים, סדנת משחק של תלמידי יבניאלי והוריהם עם השחקן נירו לוי, שיחה של תלמידי הסייבר של תיכון קריית חיים עם המדען הראשי של חיל המודיעין, שיחה בנושא "שיימינג ברשת" עם דרור גלוברמן, מפגש עם האסטרונום אילן מנוליס ושיחה עם השוער ניר דוידוביץ על השגיות בספורט.
צילום:חיפהחיפה